City Spa
alles Experiences

City Spa Weleda Rotterdam Review

Begin januari opende op drie centrale plekken in de randstad de Weleda City Spa. De vestigingen bevinden zich in Den Haag, Rotterdam en Oegstgeest. Als Weleda ambassadeur mocht een bezoekje aan de net nieuw geopende City Spa van Weleda natuurlijk niet ontbreken. Daarom bezocht ik op zondag 3 februari samen met mijn vriend de vestiging in Rotterdam voor een heerlijke seizoensmassage. Vandaag vertel ik je meer over de Weleda City Spa , en deel ik graag mijn ervaring met je. Lees je mee?

Holistische visie

De gecertificeerde masseurs en schoonheidsspecialisten zorgen ervoor dat je heerlijk in de watten wordt gelegd op een 100 % natuurlijke manier. Weleda werkt met producten en behandelingen die voortkomen uit een holistische visie. Dat houdt in dat Weleda kijkt naar de mens in zijn geheel, en niet alleen maar kijkt naar het wegnemen van pijn of spanning. Lichamelijke klachten kunnen bijvoorbeeld voortkomen uit een gestresst gevoel. Doordat je je spieren ontspant, zal je lichaam ontspannen, waardoor jij helemaal zal ontspannen. Alle behandelingen zijn ontwikkeld vanuit de verbondenheid tussen mens en natuur. Dit zie je terug in de massageritmes, die enerzijds door het wezen van bepaalde planten geïnspireerd zijn, en anderzijds de ritmes in het menselijk lichaam weerspiegelen. Daarom werken de behandelingen zo rustgevend en voelt het zo vertrouwd, welke behandeling je ook kiest.

Diverse behandelingen

Het speciaal getrainde team van Weleda biedt verschillende soorten behandelingen aan in de City Spa. Wellicht wil je gewoon even lekker ontsnappen uit de drukte? Dan kun je kiezen voor een heerlijke ontspanningsmassage. Of wil je je lichaam juist voorbereiden op een sportprestatie? Dan is daar de sportmassage van 30, 60 of zelfs 90 minuten lang. Ook kun je bij de City Spa terecht voor een lekkere hotstone massage of een arnica massage. Naast massages biedt Weleda ook diverse gezichtsbehandelingen aan voor man en vrouw. Ben je een mama in spé? Of ben je juist een uitgeputte moeder dan kun je terecht voor een ontspannende mama behandeling. Kortom voor ieder is er wel wat wils. Wil je meer weten over de behandelingen en de kosten? Kijk dan op de site van Weleda.

Duurzaamheid

Zoals je van een duurzaam merk mag verwachten is er ook voor een duurzame inrichting gekozen in de salon. Natuurlijke materialen zoals hout, bamboe , papier en klei geven de City Spa een natuurlijke en rustgevende uitstraling. Daarnaast draait de salon op groene energie.

Mijn eerste indruk

Met de auto is de City Spa prima te bereiken, wij konden zelfs voor de deur parkeren ( op zondag is parkeren gratis ). Ga je doordeweeks? Dan is het aan te raden net iets verder te gaan staan met je auto en een klein stukje te lopen, dan is het parkeren namelijk gratis. De City Spa heeft een prachtig uitzicht op een meer, maar de City Spa zelf zit in een winkelstraat aan een drukke weg. Waar je trouwens niets meer van merkt zodra je de City Spa van Weleda binnen wandelt. Want dan beland je namelijk in een oase van rust. Weleda heeft gekozen voor mooie natuurlijke aardetinten , en overal staan prachtige planten die je gemoedstoestand gelijk tot standje rust brengen.

We werden vriendelijk ontvangen door Paul & Anita. Helaas was er wat verwarring ontstaan en stonden onze behandelingen niet goed ingepland. Maar mijn vriend ( die een schoonheidsbehandeling van mij cadeau kreeg voor zijn verjaardag ) was gelukkig flexibel en koos voor een andere behandeling ( ook een massage ). Daardoor waren we toch beide tegelijkertijd aan de beurt waren. Na een glaasje water en het invullen van het anamnese formulier ( dit is nodig zodat de behandelaar rekening kan houden met jouw lichaam en specifieke wensen ) kon de behandeling beginnen.

Mijn vriend werd behandeld door Paul, en ik ging samen met Anita naar de behandelkamer op de benedenverdieping. Ze liet me alleen zodat ik me rustig kon omkleden en installeren op de behandelstoel. Wat me gelijk opviel is dat Weleda een aparte kleedruimte in de behandelkamer heeft. Iets wat ik nog nooit eerder gezien heb , en geloof me ik heb al heel wat spa-oorden bezocht. Dat vind ik een groot pluspunt. Je kunt er namelijk je spullen kwijt en daarnaast kun je in alle rust omkleden.

Mijn ervaring met de seizoensmassage

Anita vertelde mij dat ze normaal gesproken altijd een geuren-reis doet voorafgaand aan de behandeling, aan de hand daarvan beslist ze dan met welke soort olie je gemasseerd wordt. Maar ik had specifiek voor de seizoensbehandeling gekozen omdat deze behandeling met granaatappel olie is. Mijn all-time favorite van Weleda. En wat blijkt mijn vriend die de geuren-reis wel gedaan heeft koos ook voor de granaatappel olie, terwijl we dit niet van elkaar wisten. Hoe grappig is dat?

Toen ik mij geïnstalleerd had voor de massage vroeg Anita mij om drie keer goed diep in en uit te ademen. Dit is erg prettig want het helpt je om alvast een beetje te kunnen ontspannen. Het duurt bij mij altijd vrij lang voordat mijn brein tot rust komt. Maar de heerlijk geurende ruimte en de fijne zachte achtergrond muziek hielpen daar goed bij. Het viel mij ook op dat Anita een prettige aanraking en massagedruk toepaste ( geen ge-aai maar ook niet te hard , precies goed ). Je kunt dit van tevoren trouwens aangeven op het anamnese formulier. Ook vond ik de massagegrepen erg verassend en fijn. Door al deze factoren kon ik uiteindelijk goed ontspannen en echt van de behandeling genieten.

De hoeveelheid massageolie die gebruikt werd was ook precies goed, want mijn ervaring is dat veel spa’s vaak te veel massageolie gebruiken waardoor je naderhand bijna van het massagebed af glibbert. Een erg vies gevoel maar dat was hier absoluut niet het geval. Naderhand wordt je lichaam met warme kompressen afgenomen en laat de behandelaar je rustig weer bijkomen. Zodra jij daar klaar voor bent kun je je gaan omkleden. Zodra je aangekleed bent kun je nog even lekker bijkomen op de bank van de Weleda City Spa onder het genot van een kopje biologische Yogi thee of een glaasje water.

Is Weleda City Spa aan te raden?

Zoals je hierboven kunt lezen ben ik dus erg positief over deze behandeling in de City Spa. En dat zeg ik niet alleen omdat ik Weleda ambassadeur ben want op het gebied van wellness ben ik altijd erg kritisch. De enige kritische noot die ik heb kunnen ontdekken is dat ik het vrij koud vond in de behandelkamer. In eerste instantie dacht ik dat dat aan mij zelf lag, maar mijn vriend die het nooooit koud heeft vond dit ook. Dus dat is wellicht een puntje voor Weleda om aan te werken. Voor de rest was het echt een hele fijne ervaring, en ik weet nu al dat wij voor onze bruiloft deze City Spa zeker nog een keer zullen bezoeken voor een fijne gezichtsbehandeling.

Wil jij ook een behandeling of meer informatie? 

https://cityspa.weleda.nl/rotterdam

Weleda City Spa Rotterdam
Weissenburchlaan 46
3054 LP Rotterdam

Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees hier ook mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.