kennismakingsbehandeling
Reviews SKINCARE

Kennismakingsbehandeling Ik Skin Perfection

Na mijn interview ( http://basedonnature.nl/natuurcosmetica-schoonheidssalon/ ) met Elien Lanting van schoonheidssalon Doarpspa, was ik erg nieuwsgierig geworden naar de natuurlijke verzorgingsproducten van Ik Skin Perfection. Dus toen ik een tijdje geleden een uitnodiging voor een kennismakingsbehandeling van Doarpspa ontving was ik ontzettend enthousiast. Op donderdag 12 april was het dan zover en maakte ik kennis met de salon en de producten waar Elien mee werkt. In dit artikel vertel ik je graag meer over hoe ik deze kennismakingsbehandeling heb ervaren. Wat ik van de producten vond, en waarom ik jou deze behandeling ook zou kunnen aanraden. Lees je mee?

Mijn eerste indruk van de Salon

Zodra je Doarpspa binnenstapt waan je je gelijk in een oase van rust. Dit komt o.a door de zachtgroene kleur op de muur en de natuurlijke uitstraling van de salon. Elien haar andere passie voor interieur zie je duidelijk terug in de mooie inrichting. In de behandelkamer staan twee behandelstoelen, elk voor een ander doeleinde : gezichtsbehandelingen en massages. De producten van Ik Skin Perfection staan prachtig uitgestald op verschillende plekjes in de salon. Verder zorgen de achtergrondmuziek en de kaarsjes voor een relaxte sfeer.

Op de site van Doarpspa staat Fiel dy thús ( wat in het fries letterlijk betekent voel je thuis). En laat dat nou precies bij Doarpspa passen. Ik voelde mij bij binnenkomst direct op mijn gemak, en dat komt trouwens ook mede door Elien met haar spontane uiterlijk en warme persoonlijkheid! Alles is in harmonie met elkaar en dat zorgt voor een ontzettend fijne sfeer…

De huidanalyse

Wanneer je een goede schoonheidssalon bezoekt zal de schoonheidsspecialiste altijd de tijd nemen om een huidanalyse te doen. Een grondige huidanalyse bestaat uit twee onderdelen: een vragenlijst (anamnese) over je leefstijl en gezondheid en het analyseren van de gezichtshuid. Met de vragen richt de schoonheidsspecialiste zich op de achterliggende oorzaken van eventuele huidproblemen. Ze kijkt naar het ontstaan, de ontwikkeling en eventuele bijkomende klachten. Daarna doet de schoonheidsspecialiste nog een fysieke analyse ( palpatie ). Hierbij kijkt ze naar de huidspanning, huidverkleuringen, temperatuur, eventuele gevoelige reacties en de conditie van je huid.

Aan de hand van de afgenomen huidanalyse bepaalt de schoonheidsspecialiste welke producten het meest geschikt zijn voor jouw huid. Het is van groot belang dat de huidanalyse bij elke behandeling opnieuw uitgevoerd wordt, omdat er bepaalde factoren zijn waardoor je huidtype tijdelijk kan veranderen ( bijv. door hormonen, het gebruik van bepaalde medicatie, stress, seizoenswisselingen etc ).

Na een warme ontvangst mocht ik plaats nemen in de behandelstoel en nam Elien een uitgebreide huidanalyse bij mij af. Elien stelde mij verschillende vragen over mijn gezondheid, lifestyle, en over specifieke huidwensen. Zodat ze vervolgens een behandelplan en huidadvies kon opstellen. Hieronder vindt je een aantal vragen die aan bod kwamen. 

Heeft u gezondheidsproblemen?

Nee

Hoe is uw slaappatroon?

Rustig

Heeft u last van hormoonschommelingen? 

Nee

Hoeveel water drinkt u gemiddeld op een dag?

1,5 liter

Rookt u?

Nee

Hoe zou u uw huidconditie beoordelen?

Matig 

Heeft u specifieke huidwensen zo ja welke? 

Ik zou graag mijn huidconditie willen verbeteren en ervoor willen zorgen dat mijn huid weer in balans is. Dus minder onzuiverheden en een vochtbalans die op peil is. En ik zou graag de eerste lijntjes en rimpeltjes tegen willen gaan.

kennismakingsbehandeling

Kennismakingsbehandeling / reset treatment 

3 x voordeel voor slechts € 79,- 

Het woord kennismakingsbehandeling zegt het eigenlijk al, deze behandeling is speciaal ontwikkeld zodat je kennis kunt maken met de IK huidspecialist ( in dit geval Elien) en de Reset Treatment van Ik Skin Perfection. De behandeling heet Reset Your Skin. Naast de behandeling in de salon ontvang je ook gratis de basis van je thuisverzorging, een goede 24H crème afgestemd op jouw huidtype. En je ontvangt ook nog de RESET SKINCARE BOX t.w.v. € 39,95. Alle producten die je nodig hebt om je huid terug te laten keren naar haar natuurlijke basis zitten in deze box! De Reset Skincare box bevat een reiniging SILK+ , een dieptereiniging SCRUB+  een serum HYALURON+  en een gezichtsmasker DOUBLE+.

kennismakingsbehandeling

Skincare box voor thuisgebruik

Good to know

Wat Elien als Ik Huidspecialist heel goed doet is informatie geven tijdens de huidanalyse/ behandeling. Ze weet dat ik normaliter natuurlijke verzorgingsproducten gebruik ( van Dr. Hauschka ). Maar ze vertelt dat er heel veel mensen zijn die “gewoon maar wat opsmeren” zonder enig idee te hebben wat voor ingrediënten er eigenlijk in hun verzorgingsproducten zitten. 

En zonder dat die mensen het weten bevatten veel verzorgingsproducten vaak minerale oliën, die de huid jarenlang hebben voorzien van een laagje over de huid. Hierdoor lijkt de huid wellicht gezond. Maar dat is helaas niet zo! Dit laagje zorgt er namelijk voor dat de huid niet goed kan ventileren en afvalstoffen niet afgevoerd kunnen worden. Ook droogt het laagje de huid juist uit, waardoor je eerder geneigd bent gelijk weer te smeren. Het werkt verslavend, denk bijvoorbeeld aan lippenbalsems. Het kan zijn dat wanneer je begint met de IK Skin Producten je huid te maken krijgt met ‘afkickverschijnselen’, bijvoorbeeld onzuiverheden of bultjes. Dit is niet erg, het is juist een teken dat de huid aan het ontgiften is en weer zelf aan de slag gaat om een mooie huid te creëren!

Ik 4 fasen

Voordat we met de behandeling beginnen vertelt Elien mij dat Ik Skin Perfection met het zogenoemde 4-Fasen Reset behandelprogramma werkt. Daarmee wil Ik Skin Perfection de huid terugbrengen naar de gezonde basis en de natuurlijke pH-waarde van de huid terug brengen naar 5.5. Zo wordt de huid minder vatbaar voor huidproblemen en ontstaan rimpels minder snel. In Fase 1 en 2 zorgen ze voor het juiste evenwicht in de huid. Fase 3 en 4 zijn krachtig in het behalen van zichtbare resultaten. Omdat dit mijn eerste behandeling is beginnen we natuurlijke met fase 1 ook wel de Reset – Fase genoemd.

De behandeling

Na de huidanalyse, verwarmt Elien mijn huid met een warm compres en reinigt ze mijn gezicht met de zachte reiniging SILK+. Daarna volgt de dieptereiniging met de SCRUB+ en vervolgens verwijdert Elien nog wat onzuiverheden bij mij. Na de dieptereiniging brengt Elien het verzorgende gezichtsmasker DOUBLE+ bij mij aan , en tijdens het intrekken van het masker krijg ik een heerlijk kopje verse thee uit de thee collectie van Blooom die Elien ook in haar salon verkoopt. En ik heb geluk aangezien dit niet een masker is dat hard wordt krijg ik ook nog de kans om een heerlijk verse matcha- bonbon op te smikkelen. Die Elien trouwens zelf maakt!

Tijdens het intrekken van het masker vertelt Elien mij ook nog het volgende. Wanneer je een 100 % gezonde gezichtshuid wilt hebben moet je daar wel wat voor doen want dit bereik je niet zomaar. 33 % van het resultaat wordt behaald door dagelijks thuis te werken met de juiste producten. 33 % wordt bepaald door een healthy lifestyle met gezonde afwisselende voeding en de overige 33 % wordt behaald in de salon door huid-verbeterende gezichtsbehandelingen toe te passen. Dat is een leuk feitje, waar ik zeker mee aan de slag zal gaan ;).

Vervolgens brengt Elien het oogserum EYE+ bij mij aan en een dagverzorging. In mijn geval de RELIFT+  die rimpels vermindert, en de collageen aanmaak stimuleert. De combinatie van Elien haar vakkundige handen, haar kennis en de fijne producten van Ik Skin Perfection maken deze 65 minuten durende behandeling tot een feestje! En om die reden is een behandeling bij Elien een echte aanrader….

Thuis aan de slag

Na de behandeling krijg ik van Elien een huidadvies, de RESET SKINCARE BOX, en de RELIFT+ mee naar huis. Om ook thuis met de Ik Skin Perfection producten aan de slag te gaan. De bovengenoemde producten ben ik momenteel thuis allemaal aan het uit testen. Zouden jullie het leuk vinden om daar binnenkort een review over te lezen op mijn blog? 

kennismakingsbehandeling

Wil je meer weten over Ik Skin Perfection neem dan een kijkje op https://www.ik-skinperfection.nl

Wil jij een kennismakingsbehandeling boeken of cadeau geven neem dan contact op met Doarp Spa  https://www.doarpspa.nl

Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees hier ook mijn disclaimer.

1 thought on “Kennismakingsbehandeling Ik Skin Perfection”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.